Nijmeegs Ontwerp Platform

Odd Talks #2 ism Oddstream

20-09-2015
NOP en Odd Talks#2 over innovatieve creatieve projecten.
Deze avond organiseerde NOP samen met Oddstream een Oddtalks #2. De avond vond plaats in de Lindenberg. Het was een inspirerende avond met een volle zaal en er werden mooie nieuwe ontwikkelingen in beeld gebracht.

55-76-image.jpg

Hoofdgast was Lidi Brouwer van Studio Roosegaarde (de studio opgericht door kunstenaar en visionair Daan Roosegaarde). Lidi Brouwer reisde de afgelopen jaren samen met Daan Roosegaarde over de hele wereld en is verantwoordelijk voor de realisatie van de exposities en nieuwe projecten van Studio Roosegaarde. Zij vertelt over het baanbrekende werk van Studio Roosegaarde. 

Er was ook een korte minipresentatie van de Odd Stay gast in het Besiendershuis: Lotte Milene Bosman en Stefano Murgia (Nieuwe Electronische Waar). In het kader van Odd Stay maakten Lotte Milene Bosman en Stefano Murgia twee weken voorafgaand aan Make the Weekend een nieuw werk waarin hydrocultuur en muziek samenkomen. Tijdens Odd Talks gaf Lotte een lecture-performance waarbij de installatie een belangrijke rol speelde. Het werk van Lotte Milene Bosman is gebaseerd op utopische idealen, landschapservaring en urban farming. Nieuwe Electronische Waar (N.E.W) is een platform voor producers van elektronische muziek in Oost-Nederland. N.E.W. produceert muziek en werkt samen in projecten waar digitale toepassingen gemaakt worden.

De avond werd door NOP ingevuld met een korte mini-20x20:
- Michiel van der Kley – productdesign
- Roos Meerman - productdesign
- Mariska de Groot - optical sound
- Karlijn Sibbel - product design